DAVID & KATJA

David V. Francis. Raznolikost? Sí, señor! Newyorški stil salse (on2) je Davidova prva izbira. Ko kdo omeni mambo, pachango ali boogaloo zažari. Kot je žarel že v mnogih plesnih predstavah različnih žanrov od muzikala Briljantina do dobrodelne plesne predstave Življenje je vrednota, in, seveda, predstave Afriški plesi – v afriških plesih so korenine, ki jih s slastjo odkriva, velik navdih pa črpa pri guruju afro latin funka Frankieju Martinezu, pri katerem se je uril med svojim študijem plesa v New Yorku. Kar pa je najlepše, že 18 let svoje izkušnje deli tudi z drugimi: v različnih plesnih šolah, na festivalih po Evropi in pod okriljem lastnih tečajev pri Enitan Dance Academy.


Katja Krajnc. Je kdo rekel salsa festival? No, ona je prva v vrsti. In zadnja ostane na plesišču. Vseskozi ponavlja, da se je treba učiti in vaditi. In to je počela v različnih plesnih šolah po Ljubljani, ob večerih pa korake pilila na preplesavanjih. Potem pa so se začeli resnejši izzivi: skupina Lupitas, kjer je pod okriljem Ane Uršič nastopala na festivalih po Evropi, nato pa pod taktirko Davida Vehovca v skupini Enitan Afro-Latin Dance Ensemble. Vse z željo širiti skupnost in lepoto salse blizu in daleč.


David in Katja. Salso dojemata kot življenjsko filozofijo. Plesišče je življenjski poligon, kjer se lahko povezuješ s tlemi, sabo, soplesalci in z glasbo. Ples salse je zdravilo za številne tegobe, barvilo rutinskega vsakdanjika in – poživilo. Učitelj David in njegova asistentka Katja plesalcem salse podajata številna orodja za njihovo izražanje ter jih navdušujeta za raziskovanje giba in s tem njihove osebnosti. Akcija!

Naroči se na naše novice!