EKIPA

David V. Francis. Raznolikost? Sí, señor! Newyorški stil salse (on2) je Davidova prva izbira. Ko kdo omeni mambo, pachango ali boogaloo zažari. Kot je žarel že v mnogih plesnih predstavah različnih žanrov od muzikala Briljantina do dobrodelne plesne predstave Življenje je vrednota, in, seveda, predstave Afriški plesi – v afriških plesih so korenine, ki jih s slastjo odkriva, velik navdih pa črpa pri guruju afro latin funka Frankieju Martinezu, pri katerem se je uril med svojim študijem plesa v New Yorku. Kar pa je najlepše, že 18 let svoje izkušnje deli tudi z drugimi: v različnih plesnih šolah, na festivalih po Evropi in pod okriljem lastnih tečajev pri Enitan Dance Academy.


Katja Krajnc. Je kdo rekel salsa festival? No, ona je prva v vrsti. In zadnja ostane na plesišču. Vseskozi ponavlja, da se je treba učiti in vaditi. In to je počela v različnih plesnih šolah po Ljubljani, ob večerih pa korake pilila na preplesavanjih. Potem pa so se začeli resnejši izzivi: skupina Lupitas, kjer je pod okriljem Ane Uršič nastopala na festivalih po Evropi, nato pa pod taktirko Davida Vehovca v skupini Enitan Afro-Latin Dance Ensemble. Vse z željo širiti skupnost in lepoto salse blizu in daleč.


David in Katja. Salso dojemata kot življenjsko filozofijo. Plesišče je življenjski poligon, kjer se lahko povezuješ s tlemi, sabo, soplesalci in z glasbo. Ples salse je zdravilo za številne tegobe, barvilo rutinskega vsakdanjika in – poživilo. Učitelj David in njegova asistentka Katja plesalcem salse podajata številna orodja za njihovo izražanje ter jih navdušujeta za raziskovanje giba in s tem njihove osebnosti. Akcija!


Katarino Muršec glasba in ples spremljata že od majhnega. V šolskih letih je spoznavala različne zvrsti solo plesov, v času študija pa je odkrila svojo ljubezen do plesov v paru. Začela se je aktivno ukvarjati z različnimi zvrstmi swinga, predvsem lindy hop in blues, kjer jo je prevzelo glasbeno izražanje in neverbalna komunikacija med plesnima partnerjema. Kasneje se je priključila tudi slovenski salsa skupnosti, preko katere je spoznala west coast swing.

Prve korake je osvojila pred slabimi 10 leti pod vodstvom Matjaža Brinovca in od takrat naprej ji je ta plesna zvrst najbolj pri srcu. West coast swing namreč odlikuje izrazito odprta plesna komunikacija, raznolika glasba in poudarek na muzikalnosti. Svoje plesno znanje redno izpopolnjuje na mednarodnih festivalih v tujini in aktivno sodeluje pri širjenju slovenske west coast swing skupnosti.

Sledite aktualnim West Coast Swing dogodkom na https://www.wcs.si/


Majo Ašič so plesni koraki spremljali že od rane mladosti in jo popeljali po različnih plesnih smereh. Leta 2005 jo je začarala mistika Orienta in gibi trebušnih plesov, v katerih je poplesavala naslednjih 5 let.
Prve korake salse je zaplesala leta 2009 in se takoj zaljubila v ta ritem. Pri salsi jo je pritegnila energičnost plesa in številne možnosti izražanja, ki jih le ta ponuja. Zato se je odločila svoje znanje dodatno izpopolnjevati na domačih in tujih festivalih. Ker salsa po njenem mnenju združuje prijetno s koristnim oziroma zabavo z rekreacijo, je njena želja, da bi čar salsa ritmov občutilo čim več ljudi.

Leta 2011 je njeno pozornost pritegnila kizomba. Kmalu je zacela izpopolnjevati tudi na tem področju in se preko festivalov in različnih delavnic podrobneje spoznala s tem angolskim plesom. Znanje je nabirala tudi pri eni največjih avtoritet na področju kizombe, Mestre Petchu-ju in njegovi soplesalki Vanessi. Udeležila se je njunega treninga za inštruktorje in kmalu začela predajati pridobljeno znanje na plesalce doma in v tujini.


Marin Raya je strasten plesalec Bachate in edini uradno licencirani inštruktor Bachate Sensual by
Korke & Judith v Sloveniji! Je strokovnjak za natančen in strasten plesni stil Bachate Sensual, izkušen
učitelj s poglobljenim znanjem in razumevanjem, sposoben učinkovitega poučevanja tako skupinskih
kot individualnih ur.
Njegova strast do plesa sije skozi njegovo energično in navdihujočo predstavitev giba, ritma in
čustvenega izražanja. S svojim izjemnim občutkom za glasbo zna ustvariti prijetno in razburljivo
plesno vzdušje, v katerem se učenci počutijo udobno in motivirani za učenje. Je zelo pozoren in
potrpežljiv, pripravljen prilagoditi svoj pristop glede na raven spretnosti in sposobnosti svojih
učencev. Z jasnimi in jedrnatimi navodili ter dragocenimi povratnimi informacijami pomaga svojim
učencem pri razvoju tehnične natančnosti, plesne občutljivosti in izraznosti v Bachati Sensual.
S svojim strokovnim znanjem in karizmo spodbuja pozitivno učno izkušnjo, ki spodbuja napredek,
samozavest in globoko ljubezen do te čudovite plesne oblike. Nenehno izpopolnjuje svoje plesno
znanje, tehniko, osebni stil in razumevanje različnih plesnih form Bachate Sensual. Aktivno sodeluje
na festivalih Bachata po vsej Evropi, vključno z dogodki, kot sta Timbachata in HSSF, pri čemer se
potopi v učenje od cenjenih inštruktorjev z vsega sveta, ki prihajajo iz lokacij, kot so Španija, Gran
Canaria, Tenerife, Barcelona, Istanbul, Madžarska itd. Marin je prevzel tudi vlogo voditelja delavnic
na uglednih festivalih v Sloveniji in na Hrvaškem. Med njegovimi prispevki so Mini Salsa Festival v
Celju, Maribor Lent Salsa Weekend, Love Sensual Festival v Poreču, predvsem pa je v letih 2018 in
2019 deloval kot taxi plesalec na HSSF, leta 2020 pa je prevzel vlogo inštruktorja.
Marin živi v Mariboru in je sodelovaloval z več slovenskimi plesnimi ustanovami, med drugim s
Plesnim studiem S, Plesno rekreacijskim centrom Jam, gibalno-plesnemu centru Zgibanka v Celju,
zdaj pa poučuje in sodelovanje z Dancing Buddho v Ljubljani.


Rok Cerkevenik. Spoznaj svet plesa s sproščenim, zabavnim in strokovnim pristopom našega Roka. S svojo predanostjo plesu in stalnim izpopolnjevanjem želi vam – svojim tečajnikom dati vso znanje, ki ga je nabral skozi plesna leta in izobraževanja. Je poklicni Plesalec z licenco NPK. Najdeš ga tudi na plesišču ali za mešalno mizo na njegovih dogodkih ob torkih na Noche Romantica v Tivoliju in ob izbranih sobotah na Saturday Fever-ju. Ob četrtkih in petkih pa poučuje in vrti glasbo v Grazu, kjer sodeluje s plesno šolo Conny&Dado.

Njegov moto:

Solista…Pero no Solo!
Ker po novem njegovo plesno pot bogatijo 3 čudovite dame, ki mu pomenijo stabilnost in pripadnost en drugemu. Tjaša, Tina & Donna.


Plesno potovanje čez zgodovino:

Plesno pot je začel pri svojih 7 letih kot tekmovalec latinsko-ameriških plesov dosegel vidnejše rezultate doma in v tujini. Po povabilu Kristine Sicherl – Kriste v prvo šolo salse, Salsoteco je znanje izpilil z maestrom iz Londona Elderjem Sanchezom. V plesni šoli Bolero je pod mentorstvom Janje Pušl s poučevanjem družabnih plesov ustvarjal lastno pedagoško tehniko, ki ga odlikuje še danes. S svojo takratno plesno partnerko Varjo je tekom plesne poti iz New Yorka prinesel novo znanje na področju Mamba on2, leta 2011 pa sta Sloveniji predstavila brazilski zouk. Plesno sceno v Sloveniji je začel soustvarjati že leta 2005 v Boleru s svojimi velikimi Salsa zabavami. V zadnjih desetih letih pa je plesna scena cvetela ob njegovi vnemi, vodenju in poučevanju v plesnem studiu Dancefloor ter v plesnem studiu Avenija Plesa. Danes pa je njegov dom ustvarjanja plesne scene v plesnem studiu Dancing Buddha v Ljubljani in v plesni šoli Conny & Dado v Grazu, v Avstriji.

Tjaša Lenarčič je svojo plesno zgodbo začela v ritmični gimnastiki in jo ustvarjala vse čez jazz balet, trebušni ples in hip hop. Plesna pot jo je pripeljala do SALSE in BACHATE, ki v zadnjih petih letih cvetita. Ples jo je z nastopi pod okriljem plesnih skupin Lupitas in Enitan ensemble popeljal po raznih festivalih v Evropi.

Rok in Tjaša. Svež plesni veter na slovenski plesni sceni. S svojo sproščeno energijo in širokim spektrom znanja se izjemno približata svojim tečajnikom in ustvarita zabavno vzdušje na tečajih.
V Dancing Buddhi lahko obiščeš njune tečaje: SALSA, BACHATA, MAMBO, CHA-CHA in ZOUK.

Naroči se na naše novice!